Calico Jack | Museum van Bommel van Dam DEKUNSTVAN Calico Jack (DUTCH)

Museum van Bommel van Dam DEKUNSTVAN Calico Jack (DUTCH)

Placeholder for Schermafbeelding 2019 03 11 Om 16 41 22Schermafbeelding 2019 03 11 Om 16 41 22

Vier keer per jaar presenteert Museum van Bommel van Dam #dekunstvan. Want kunst is van en voor iedereen. Een project waarbij we bedrijven, kunstenaars en de Venlonaar online een gast-expositie laten samenstellen. Uit welke vormen van kunst halen zij inspiratie? Wat zijn topstukken uit de eigen collectie? Welke van hun favoriete kunstenaars hebben invloed gehad op hun leven én welke werken zouden zij ophangen als ze in Museum van Bommel van Dam mochten exposeren? Uit deze vragen komt een persoonlijke #dekunstvan expositie tot stand. De exposities bestaan uit werken van externe kunstenaars en kunstenaars uit de eigen collectie van Museum van Bommel van Dam.

Placeholder for Divider KleinDivider Klein
Placeholder for SjengSjeng

Sjeng van Velzen heeft namens Calico Jack in deze online expositie een selectie gemaakt van werken uit het archief van Museum van Bommel van Dam en heeft deze gekoppeld aan eigen gemaakte beelden uit het dagelijkse (Venlose) leven.


Calico Jack is een kleding- en sneakerwinkel op de Parade in het hart van Venlo. ‘Quality of life’ is een visie die ze met trots uitdragen en die niet alleen terug te vinden is in kleding, maar ook in de plekken waar je als persoon komt en in de media die je consumeert. Met dit perspectief in gedachten is Sjeng op pad gegaan om te zoeken naar plekken en mensen in Venlo die hem inspireren. Deze heeft hij vervolgens gefotografeerd. Op deze manier creëert hij met ieder tweeluik een opzichzelfstaand kunstwerk en illustreert hij dat het dagelijkse leven (in Venlo) een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor Calico Jack is. In de maanden maart en april zullen we een selectie van de geselecteerde werken van Sjeng uitlichten op Facebook en Instagram:


Instagram: @vanbommelvandam

Facebook: Museum van Bommel van Dam

Placeholder for DividerDivider
Placeholder for Street ViewStreet View
Placeholder for GirlGirl
Bag
View cart