Listenings by Lucky Done Gone

Header

15 tracks die je vanuit een grijze winter depressie het verlangen naar de lente kunnen verfijnen. Geen dansvloer gerichte klanken maar oor verduisterende tracks die je tot bezinning en verlangen kunnen leiden.

Divider

Aphex Twin – I

Een van mijn favoriete Aphex Twin platen afkomstig van zijn eerste  album uitgebracht op R&S records. Ooit richtte hij het label Braindance  op. Als ik dat word lees doet het me denken aan deze plaat. Daarnaast ook een fijne plaat om je lente kriebels te stimuleren.

Divider Klein2
Divider

Ami Shavit – Alpha 6

In mijn ogen is deze track een combinatie van verschillende elementen. Zowel analoge instrumenten en hedendaagse geluiden van buiten. De combi werkt perfect en luistert heerlijk weg. 

Divider Klein2
Divider

Eefje De Visser – Nee Joh

Eefje de Visser is fantastisch. Het is een perfecte combinatie van vocaal en muzikaal. Ik kan me verliezen in haar poëtische teksten en wanen in een andere omgeving. Voor mij is deze track een perfecte weergave van angst en de strijd daar tegen.

Divider Klein2
Divider

Larry Heard – Winter Winds & Chills

Deze track geeft een mooi geluid weer van een ijskoud winterbriesje dat je wakker schudt. Doet me denken aan een winterse ochtend met strakke lucht en een snijdende wind die door je broek heen snijdt.

Divider Klein2
Divider

Software - Island-Sunrise

Deze plaat is onbedoeld uitgegroeid tot een cult classic. Het doet me denken aan een zalige zondagochtend met een hard gekookt eitje.

Divider Klein2
Divider

Mariah - 心臓の扉 (Shinzo No Tobira)

Pracht plaat uit 1983 die me doet denken aan Analoge Bubbelbad Aphex Twin. Voor mij het perfecte voorbeeld van hoe eigenzinnige geluiden haar verdiende ruimte krijgen.

Divider Klein2
Divider

Quantic - Time Is The Enemy

Deze plaat kan me echt omver blazen. De diepe atmosfeer in deze plaat grijpt me volledig. De titel spreekt eigenlijk voor zich.

Divider Klein2
Divider

Moss Def – Respiration

Hip-Hop vind ik te gek maar ook altijd lastig. Vaak weet ik niet wat een Hip-Hop plaat met me doet. Behalve bij Moss Def. De energie in deze plaat vind ik te gek. Ook de instrumental versie is sick. In tijden zoals deze vind ik het erg fijn om naar Hip-Hop te luisteren.

Divider Klein2
Divider

Elisa Waut – Four Times More

80’s vibe ten top van de deze Belgische groep. Heel gemoedelijk geven ze mij het gevoel dat ik verdwaald ben in een parel van Fleetwood Mac.

Divider Klein2
Divider

1 800 Girls – U, Me & Madonna

Een artiesten naam + titel die me direct aanspreekt en hoge
verwachtingen creëert. Deze werden direct weggeblazen met de eerste kick in deze track. En na het beluisteren van deze track droom ik alleen nog maar van Madonna in mijn huis.

Divider Klein2
Divider

Marius Vareid – Vallefaret

Deze track is lang geleden uitgebracht op het Noorse Full Pupp 

Recordings van Prins Thomas and Stevie Kotey. Een gouden combi is gebleken. Het label heeft een super stal aan releases die een vrolijk toegankelijk geluid naar buiten brengen met een verfijnde vibe. Laatst genoemde speelde afgelopen zomer nog op Roest festival.

Divider Klein2
Divider

Francis Inferno Orchestra – Ellingfort Road

Deze plaat doet me denken aan een stralende lente dag in het
zonovergoten Limburg. 

Divider Klein2
Divider

Kraftwerk – Spacelab

Mijn favoriete Kraftwerk plaat ooit. Dit omdat deze track mijn liefde voor electronische muziek laat horen. Voornamelijk de perfecte balans tussen analoog en hardware. Elke keer als ik deze track luister is er weer een ander instrument of geluid wat mijn aandacht grijpt.

Divider Klein2
Divider

My Mine - Hypnotic Tango 

De Bbq mag weer bijna aan. Deze track gaat alle kanten op en raakt je ook op verschillende plekken. Blij, gelukkig, verdrietig alles in een.

Divider Klein2
Divider

Dolkraut – Peace Planet

Een van mijn favoriete Nederlandse artiesten. Voor mij de perfecte combinatie tussen Rock & Roll en electronische muziek. Dolkraut vindt voor mij met deze track de perfecte mix. Tranen met tuiten.

Divider Klein2